• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 12.04.2024 - 23:24

Vrhunski izvozni proizvodi dolaze iz Košarkaškog kluba Bosna XXL

Još jedna u nizu potvrda izvanrednog rada u Košarkaškom klubu Bosna XXL, ...

Još jedna u nizu potvrda izvanrednog rada u Košarkaškom klubu Bosna XXL. Dugogodišnji članovi Uma Bobić i Eldar Družić svoj košarkaški put nastavljaju u Novom Mestu, odnosno Sarajevu.

Trinaestogodišnja košarkašica već je osigurala mjesto u nacionalnoj selekciji BiH do 16 godina. Svojim talentom je privukla pažnju brojnih klubova u regionu, a košarkaški dvokorak naučila je na bihaćkim igralištima od Edisa Subašića.

- Uma Bobić odlazi u Krku iz Novog Mesta, jer smo procijenili da je to najbolje za njen igrački razvoj. Radi se o izuzetno talentovanoj košarkašici, za koju ćemo sigurno tek čuti - riječi su uspješnog trenera Subašića.

Eldar Družić je prošao sve omladinske selekcije Bosne XXL, nakon čega je nastupao za seniorski tim Želje 1971. Njegovi nastupi u A2 ligi Federacije BiH nisu ostali nezapaženi. Dobio je košarkašku stipendiju od sarajevskog „Burcha“, tako da će od iduće sezone igrati za njihov košarkaški sastav u A1 ligi.

Nakon Džanana Muse, Rasima Dizdarevića, Denisa Mahmutovića i još nekoliko članova, ovo je nova satisfakcija za bihaćku košarkašku školu. Inače, u vikendu iza nas, na djelu smo mogli vidjeti i druge Bosnine talente.

Juniorska ekipa je na trećem memorijalnom turniru „Rijad Pašagić – Rijo“ ugostila vršnjake iz Želje 1971, sarajevskih Sparsa, te Bratstva iz Bosanske Krupe. Na taj način čuvaju sjećanje na prijatelja, koji ih je nažalost prerano napustio. 

  • Radio Bihać
  • 02.08.2017 - 13:16

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI