• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 01:40

Vulin: Izetbegović je pokazao da je čovjek opasnih namjera

Vulin je istakao da ne može da se nađe Izetbegovićev potez koji vodi ka miru i razumijevanju.

"Izetbegović je pokazao, ne samo ljudsko nepoštovanje i nepristojnost, nego je još jednom potvrdio da je čovjek opasnih namjera iz čije politike može samo da se izrodi sukob", rekao je Vulin. 

On smatra da je Izetbegović čovjek koji planski urušava BiH od koje pokušava da stvori potpuno nefunkcionalnu zemlju, koja će se, ako je ikako moguće, posvađati i sa samom sobom, ali i sa svim zemljama u okruženju. 

Vulin kaže da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nema sa kim da razgovara o miru sa bošnjačke strane u BiH, ali da građani Srbije mogu da budu ponosni na predsjednika i strpljenje i uzdržanost koje pokazuje. 

"Da budemo ponosni sa kojom upornošću on /Vučić/ stalno prelazi preko uvreda koje dolaze od Izetbegovića, preko pokušaja ubistva u Srebrenici koji još nije rasvjetljen", ocijenio je Vulin. 

Izetbegović je danas u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koje je nekoliko minuta ranije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Izetbegović se obratio javnosti nakon što je Vučić rekao da mu je Čović jasno poručio kako je stav Predsjedništva BiH da slijedi politiku Srbije u vezi sa priznavanjem Kosova.

On je rekao da će se stavovi BiH donositi u Sarajevu i da će ih donositi članovi Predsjedništva BiH, odnosno da se vanjska politika BiH neće kreirati u Beogradu.

  • klix.ba / Radio Bihać
  • 07.12.2017 - 08:20

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI