• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    0 °C
  • Srijeda, 14.04.2021 - 06:09
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Za sutra u Bihaću zakazana hitna sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH

Pozvani relevantni dužnosnici svih nivoa vlasti

Postoje ozbiljne sigurnosne prijetnje po stanovništvo Federacije BiH, ...

Za sutra je u Bihaću zakazana hitna sjednica Komisije za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, a razlog je sigurnosna situacija uzrokovana migrantskom krizom.

Na sastanak su pozvani relevantni dužnosnici svih nivoa vlasti, od državnog preko entitetskog i kantonalnog do gradskog, odnosno općinskog.

Održavanje sastanka je potvrdio predsjednik Komisije za sigurnost Damir Mašić koji je kazao da već imaju potvrde dolaska zvaničnika, te dodao da će članovi Komisije prije sastanka obići kamp u Lipi.

"Migrantska kriza je prerasla u humanitarnu i sigurnosnu, jer postoje ozbiljne sigurnosne prijetnje po stanovništvo Federacije BiH. Mi smo u protekloj godini imali tri sjednice Komisije, a posljednju u oktobru, gdje smo donijeli zaključke u vezi s migrantskom krizom koji da su realizovani, puno toga bi bilo riješeno", rekao je Mašić.

Ističe da postoji posebna zabrinutost zbog maćehinskog i apsolutno ignorantskog odnosa državnog nivoa prema ovom problemu.

"Posebno nas boli činjenica da i dalje ne postoji ozbiljna intencija državnog nivoa da se ovaj problem tretira kao problem cijele države, nego se i dalje nažalost uz prešutnu saglasnost iz FBiH tretira samo na području Federacije BiH ili tačnije tri kantona - Unsko-sanskog, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog. To je apsolutno neprihvatljivo i nedopustivo i na to ćemo se također osvrnuti sutra", poručio je Mašić.

Iz Kabineta gradonačelnika Bihaća je potvrđeno da šef Delegacije EU u BiH Johan Satller, boravi danas u Bihaću. Planiran je razgovor sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, ali bez prisustva novinara.

U prilogu je izjava predsjednika Komisije za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Damira Mašića.

  • klix.ba / Radio Bihać
  • 13.01.2021 - 11:18
  • 331

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI