• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -0 °C
  • Srijeda, 14.04.2021 - 07:35
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Zamjenik ministrice odbrane BiH Sead Jusić kod gradonačelnika Šuhreta Fazlića

Razgovaralo se o nastavku uspješne saradnje

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić danas je sa svojim saradnicima ugostio Seada Jusića, zamjenika ministrice odbrane BiH i predstavnike Oružanih snaga BiH, smještenih u vojnoj bazi Adil Bešić u Bihaću. Razgovaralo se o nastavku uspješne saradnje.

Saradnja će biti nastavljena realizacijom zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao što je putna komunikacija prema Grabežu, dužine oko 1,5 km.  Izgradnja ovog puta koštat će 330.000 konvertibilnih maraka.

Sead Jusić, zamjenik ministrice odbrane BiH, zahvalio je gradonačelniku Bihaća na podršci i spremnosti da se zajednički nastavi sa projektima od obostranog interesa i značaja.

- Današnji boravak u Bihaću iskoristio sam da upoznam čelne ljude Grada Bihaća sa procesima u Oružanim snagama BiH i Ministarstvu odbrane BiH, koji se odnose na aktiviranje plana za punopravno članstvo u NATO savezu - rekao je pored ostalog Jusić.

- Za Grad Bihać Oružane snage BiH izuzetno su važan partner koji je u proteklim godinama realizirao veliki broj infrastrukturnih projekata od čišćenja kanala za oborinske vode u Račiću, Lohovu, Pokoju i Malom Lugu, deminiranju preko 7,5 km2 minsko sumnjive površine, uređenja puteva na Bugaru i Srbljanima do pomoći i podrške u vanrednim situacijama. Zbog toga smo spremni i odlučni da našu saradnju nastavimo i u narednom periodu kroz partnerske osnove - istakao je gradonačelnik Fazlić, dodavši da se razgovaralo i o neperspektivnoj vojnoj imovini na području grada Bihaća koja bi se mogla staviti u funkciju.

Pregovori oko realizacije navedenih aktivnosti traju već nekoliko mjeseci. Uskoro će početi izrada potrebne dokumentacije, a početak radova očekuje se početkom iduće godine.

Planirane su i zajedničke obuke i  usavršavanja, te stavljanja na raspolaganje svih resursa OS BiH u slučaju vanrednih situacija i elementarnih nepogoda.

  • Radio Bihać
  • 11.12.2017 - 14:52
  • 643

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI