• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Nedjelja, 28.04.2024 - 17:17

Zasjedala Skupština USK

Srednju umjetničku školu u Bihaću nazvati po Nusretu Keskinu

Danas je u Bihaću zasjedala Skupština USK. U okviru poslaničkih pitanja poslanik Željko Mirković je pokrenuo inicijativu za izmjenu naziva Srednje umjetničke škole u Bihaću, sa prijedlogom da se ona nazove po Nusretu Keskinu, koji je u njoj bio zaposlen kao profesor. Istu inicijativu je izglasalo i Gradsko vijeće Bihać i uputilo je u dalju proceduru. To je potvrdio i kantonalni premijer Huisein Rošić, koji je rekao da je ova inicijativa od Gradskog vijeća Bihać još u 6. mjesecu upućena Vladi USK, te da će se uskoro naći na dnevnom redu Vladine sjednice.

Poslanik Mirković je podsjetio da je samo u Bihaću u ratu poginulo preko 1.200 ljudi.  - Oni ne smiju biti zaboravljeni i moraju imati svoje mjesto u historiji Bihaća i USK - kazao je. 

Poslanik Farko Hodžić se osvrnuo na pitanje kvaliteta vode u Bihaću i predložio da se formira komisija eksperata, koja bi analizirala utjecaj napuštenog aerodroma Željava na kvalitet vode na izvorištu Klokot.

Tokom pauze je zasjedala Komisija za izbor i imenovanje, koja se očitovala o prijedlozima odluka o imenovanju članova Skupštine ŠPD Unsko-sanske šume, te privremenom imenovanju članova skupština javnih preduzeća RTV USK i Unsko-sanske novine.

  • Radio Bihać
  • 18.09.2017 - 15:29

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI