• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    14 °C
  • Nedjelja, 12.07.2020 - 05:21
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Završen projekt "Smanjenje gubitaka u vodovodnom sistemu"

Grad Bihać i UNDP BiH ozvaničili su danas u Bihaću završetak projekta „Smanjenje gubitaka u vodovodnom sistemu“; koji se realizira u okviru projekta MEG. Prema riječima Damira Felića, direktora JP Vodovod Bihać, ukupna vrijednost radova bila je 399.676 KM, zahvaljujući kojim je rekonstruisana vodovodna mreža u ulicama Bosanske državnosti, Brčanska, Muhameda Havaije Uskufije, Vladimira Nazora i Husein kapetana Gradaščevića.

„Uradili smo skoro 2,5 km vodovodne mreže u centru grada, te istovremeno rekonstruisali preko 100 priključaka na vodovodnu mrežu i s ovim projektom gubitci u vodovodnoj mreži su smanjeni za 5 posto i sada su prvi put unazad nekoliko decenija ispod 50 posto i zahvaljujući ovom projektu mi ćemo godišnje uštediti više od 35.000 KM“ – kazao je direktor Felić.

U sklopu projekta izgrađeno je sedam šahtova s mjernom opremom na lokalitetima Krnja Gata, Gata, Veliko Založje, Vrsta Bisovac, Orašac, Izačić i Pritoka, a urađen je i centar nadzora. Ističući zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom UNDP BiH sa Gradom Bihaćem i njegovim preduzećima, Goran Štefatić, menadžer MEG projekta UNDP BiH kazao je da nakon uspješno okončanog prvog projekta slijedi realizacija i drugog projekta vrijednog skoro 300.000 KM koji se odnosi na izgradnju kanalizacione mreže u naselju Veliki Lug.

„Naša saradnja sa UNDP BiH je jedan od prioriteta gradske administracije i kruna te uspješnog partnerstva jeste i uspješno realiziran projekat smanjenja gubitaka u vodovodnoj mreži i skori početak izgradnje kanalizacije u Velikom Lugu. Ono što će u narednom periodu biti prioritet jeste izgradnja kanalizacionih sistema i u planu su naselja Luke i Sokolac, a u izradi je projekat za kanalizaciju na Izačiću i Kamenici s ciljem zaštite izvorišta Klokot“ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

  • Radio Bihać
  • 11.09.2019 - 11:36
  • 207

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI