• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 12.04.2024 - 22:28

Završena svečana sjednica Gradskog vijeća, priznanje "Počasni građanin Bihaća" dobio novinar Senad Hadžifejzović

Današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom 764 godine postojanja Bihaća prisustvovali su brojni gosti i zvanice iz Bosne i Hercegovine i regiona, uključujući federalnog premijera Nermina Nikšića, ministre u Vladi Federacije BiH Kemala Hrnjića, Tonija Kraljevića i Vojina Mijatovića, te predsjednicu Federacije Lidiju Bradaru.

Priznanje „Počasni građanin Bihaća“ ove godine dobio je novinar Senad Hadžifejzović, za istaknuti lični doprinos u sferi društvenog života, za promicanje vrijednosti demokratskog društva kroz građanski koncept moderne evropske države, uz poštivanje ljudskih prava, te promicanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji dobitnik najvišeg gradskog priznanja Povelje "26. februar" je dugogodišnji uspješni bihaćki privrednik Adem Ibrahimpašić za izuzetna ostvarenja i postignuća u privrednom sektoru, koji su doprinijeli promoviranju grada Bihaća.

Dobitnici nagrade Grada Bihaća "Japodski konjanik" su Dženan Midžić, Hassan Selimović, Farah Jušić i Ivona Murk. Ova nagrada dodjeljuje se talentovanim i uspješnim mladim ljudima za njihove rezultate i doprinos u nauci, kulturi, sportu, umjetnosti i promociji vrijednosti grada na Uni.

Specijalna priznanja gradonačelnika Bihaća dobili su umjetnica Selma Selman i ekipa dokumentarnog filma „Ekspedicija na tri rijeke“. Dodijeljene su i Plakete branilaca - oslobodilaca Bihaća, te gradske plakete i zahvalnice.

„Drago mi je da smo i ove godine dostojanstveno obilježili Dan grada, uz naše brojne prijatelje, partnere, počasne goste i zvanice. Priznanja i nagrade su samo skromni izraz zahvalnosti za odbranu, promociju i doprinos razvoju našeg grada“, rekao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

  • Radio Bihać
  • 26.02.2024 - 13:30

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI