• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 14:23

Zvizdić: Neki bi u BHRT-u pravili podjele po etničkoj pripadnosti

Zvizdić kaže da svi moraju osjećati odgovornost zbog situacije u kojoj se nalazi javni emiter Radio televizija Bosne i Hercegovine (BHRT), najviše oni koji, kako tvrdi, „cijelo vrijeme potkopavaju efikasnost rada i autoritet i ugled BHRT-a“. Ističe kako Parlament može donijeti potrebne zakone kada se osigura i opća ali i entitetska većina.

Da bi se to dogodilo problem treba jasno precizirati i fokusirati se na one koji ne dozvoljavaju dalji uspješan rad i razvoj i normalno stručno ekonomsko i svako drugo funkcioniranje BHRT-a.

„Što se mene tiče, ja ću uvijek biti 1.000 posto na strani BHRT-a, kao što sam bio kada sam bio predsjedavajući Vijeća ministara. Ali hajmo do kraja razobličiti taj problem. Hajmo tačno staviti u fokus i reflektore uperiti na one ljude koji su krivi i koji, na žalost, u zadnje vrijeme pokušavaju tu svoju krivicu zamagliti jednom potpuno paradoksalnom, nevjerovatnom pričom kojom bi i na BHRT-u pravili etničke podjele, odnosno podjele po etničkoj pripadnosti“, kaže Denis Zvizdić.

Ističe kako može garantirati da takva nastojanja neće proći, te najavljuje da će kao poslanik u Parlamentu pokrenuti potrebne inicijative i procese u dogovoru sa rukovodstvom BHRT-a.

  • bhrt.ba
  • 25.03.2022 - 11:39

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI