• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 15:11

Gradonačelnik Fazlić obišao Privrednu zonu "Šipad"

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić prilikom današnjeg obilaska Privredne zone "Šipad" konstatovao je kako je razvijanje ovakvih poslovnih zona zapravo garant razvoja i napretka privrede u ovom dijelu Bosne i Heregovine.

"U ovoj poslovnoj zoni trenutno imamo oko 20 privrednih subjekata, a danas smo posjetili firmu VIS  koja je u kratkom vremenskom periodu zaposlila skoro 260 radnika. Namjera nam je da poslovne zone Kamenica, Kombiteks, Šipad i Ripač stavimo u puni kapacitet, jer je to jedan od najboljih načina razvoja i napretka privrede. Vjerovatno ćemo ulagati u još jednu lokaciju i pokušati biti konkurentni na tržištu budućih investitora i investicija", riječi su gradonačelnika Fazlića.

Član Uprave firme VIS d.o.o. Mario Bucina predstavio je kompletan proizvodni proces, koji je u Bihaću pokrenut u martu ove godine.

"Tvrtka se bavi proizvodnjom tekstilnih proizvoda, poglavito suncobrana. Izvoznik smo promotivnih suncobrana za tržište regije i Zapadne Evrope. Odluka o otvaranju tvrtke u Bihaću donesena je makroekonomskim uvjetima u Evropskoj uniji, gdje je evidentan nedostatak radne snage. Mogu slobodno reći da BiH još uvijek ima veliki kapital, odnosno mladu, sposobnu i educiranu radnu snagu. To je zapravo bila odluka vlasnika firme VIS Promotex iz Austrije, koja je jedan od vodećih proizvođača promotivnih suncobrana u Evropi", rekao je član Uprave firme VIS d.o.o. Mario Bucina.

  • Radio Bihać
  • 09.07.2021 - 14:18

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI