• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 00:04

Na protestima protiv koronamjera privedeno 600 ljudi, preminuo muškarac

Berlinska policija saopćila je da je 49-godišnji muškarac preminuo nakon što je u nedjelju pritvoren tokom protesta protiv mjera koje su njemačke vlasti uvele s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom., ...

Policija je u ponedjeljak ujutro objavila da se muškarac žalio na trnce u ruci i grudima dok su policajci provjeravali njegovu ličnu kartu u distriktu Mitte, gdje se hiljade demonstranata okupilo uprkos zabrani. Policajci su pružili prvu pomoć muškarcu, zatim je stigla hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu, gdje je kasnije preminuo, saopćila je policija. Povodom njegove smrti pokrenuta je rutinska istraga.

Na protestima je povremeno dolazilo do sukoba demonstranata i snaga sigurnosti, dok je policija upotrijebila suzavac i primijenila silu. Privremeno je radi identifikacije privedeno oko 600 demonstranata, koji su se suprotstavili snagama sigurnosti. Policija je blokirala ulaske na trg na kojem se nalazi Stup pobjede, a demonstrantima nije dozvoljeno ni kretanje prema federalnoj skupštini i Brandenburškim vratima.

Angažovano je oko 2.250 policajaca koji su zaduženi za osiguravanje poštivanja mjera nošenja maske i socijalne distance te sprečavanje demonstranata da dođu na spomenuta područja.

  • faktor.ba
  • 02.08.2021 - 12:23

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI