• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 10:02

Provođenjem akcionog plana ukloniti pse lutalice sa gradskih ulica

Jučer je u gradskoj upravi održan sastanak predstavnika nadležnih gradskih službi i direktora Veterinarske stanice Bihać i JKP Komrad s ciljem pokretanja aktivnosti na trajnom rješavanju problema pasa lutalica na području grada. Nadležna inspekcija je dosad obišla oko 1.200 stambenih objekata i evidentirala da su vlasnici pasa uglavnom imali dokaz o registraciji svojih pasa i čipovanju ili su dobili nalog da to obave u zakonom predviđenom roku.

Utvrđene su aktivnosti i rokovi za provođenje akcionog plana, koji predviđa medijsko promovisanje odgovornog vlasništva, kao i prezentaciju Odluke o načinu držanja i zaštiti pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca. U okviru akcionog plana će se intenzivirati rad inspekcije na terenskom popisivanju vlasničkih pasa i sankcionisanju onih koji ne postupe po nalogu inspektora.

Sa već poznatih lokaliteta kao što su školska dvorišta, igrališta, poliklinika, bolnica, centar grada, pohvataće se i smjestiti u azil za napuštene pse na Gorjevcu svi psi koji su prijetnja sigurnosti građana. Gradske službe će uputiti dopis MUP-u da se pooštre mjere kontrole dovoženja pasa lutalica sa područja drugih općina.

  • Radio Bihać
  • 02.02.2018 - 10:56

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO