• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Ponedjeljak, 29.04.2024 - 20:33

"Bomba" iz FSBiH: Sergej Barbarez novi selektor Zmajeva, sa njim dolazi i Emir Spahić!?

(Foto: faktor.ba)

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine dobit će novog selektora.

Kako pišu Sportske, pozivajući se na više provjerenih izvora, bit će to Sergej Barbarez, čime će dugogodišnja želja velikog broja navijača BiH konačno biti ispunjena!

Nakon što je Savi Miloševiću istekao ugovor sa krajem marta, nakon analize urađenog, u krovnoj kući bh. fudbala odlučili su ne produžiti ugovor sa Miloševićem, pa je došlo do džentlmenskog razlaza.

U međuvremenu krenulo se u potragu za novim selektorom, a pik je bio samo jedan - Sergej Barbarez, isključivo želja prvog čovjeka FSBiH Vice Zeljkovića.

- Zeljković je odlučio poslušati glas navijača i poslao je svoje emisare Sergeju Barbarezu. Barbarez će dobiti potpuno odriješene ruke, ali i vrijeme za stvaranje jedne nove reprezentacije! Bit će ovo prvi zvanični trenerski angažman za nekadašnjeg kapitena Bosne i Hercegovine i miljenika velikog broja navijača - piše isti izvor.

Ono što bi posebno moglo obradovati navijače jesu imena koja će činiti stručni štab reprezentacije. Naime, prema saznanjima portala Sportske, u stručnom štabu kao prvi pomoćnici bit će Emir Spahić, Vedad Ibišević, Zlatan Bajramović i Mirko Hrgović. Osim navedenih, govori se o dodatnim imenima u stručnom štabu, navodno su u opticaju dva njemačka trenera kao pomoćnici Barbareza.

Reprezentacija BiH će u budućem periodu dobiti i prvi put zvanične skaute koji će imati zadatak da analiziraju potencijalne reprezentativce širom Evrope i svijeta, te da u ime Saveza stupaju s njima u kontakt. Navedeni posao bit će povjeren Saši Papcu i Ninoslavu Milenkoviću, nekada uspješnim bh. reprezentativcima.

Pokušali smo provjeriti ove infoamcije u FSBiH, ali potvrdu nismo dobili. Tačnije, istina je da se pregovara sa Barbarezom i Spahićem, ali da konačan dogovor nije postignut...

  • faktor.ba/radiobihac.com
  • 16.04.2024 - 15:18

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI